RijVaardigheids Training Hele Dag
 
 

De rijvaardigheidstraining is een intensieve training van 1 dag voor zowel bedrijven als particulieren. De training is ontwikkeld om bestuurders bewust te maken van de risico's die het dagelijks verkeer met zich meebrengt. Geleerd wordt om gevaren te herkennen en te vermijden. De nadruk ligt op het voorkomen van ongevallen. Het mooie is dat u bij Prodrive rijdt in uw eigen (lease) auto, die aanvullend door ons verzekerd is. Hierdoor leert u meer en heeft u meer rijtijd.

Na het volgen van de RijVaardigheidstraining bent u beter in staat uw rijsnelheid aan te passen aan de omstandigheden. Risicobewustwording heet dat. Uw auto is immers net zo veilig als u rijdt!

De RijvaardigheidsTraining begint om 09.00 uur en eindigt om 16.30 uur. De verhouding trainers en deelnemers is 1 trainer op 10 auto’s. De training vindt plaats op het eigen ultramoderne rijvaardigheidscentrum van Prodrive Training BV te Lelystad.

De training is bij online boeken beschikbaar vanaf €199,- incl. BTW per deelnemer.

Een 2de deelnemer in dezelfde auto kan ook, de extra kosten bedragen € 31,00 incl. BTW (u deelt dan wel de rijtijd)

 
 

De basis van goed én veilig autorijden
De juiste zithouding, goed gordel gebruik en een goede spiegelafstelling zonder dode hoek zijn essentieel om met goed gevolg aan het verkeer deel te kunnen nemen. Daarnaast is het noodzakelijk om de belading van het voertuig op de juiste wijze gezekerd te hebben.


1. Stuur- en manoeuvreertechniek


De absolute nummer 1 van schadeoorzaken in Nederland wordt veroorzaakt door manoeuvreerschades. Voor- en achteruit manoeuvreren lijkt gemakkelijk. Desalniettemin wordt met deze handeling veel schade gereden. Op een divers, met zachte pylonen uitgezet parcours oefenen de deelnemers de doorgeef- en overpak stuurmethode en leert men door middel van optimaal spiegel gebruik voor- en achteruit manoeuvreren zonder de pylonen te raken.

2. Ongeval vermijding oefening


Deze oefening maakt de deelnemer bewust van de relatie tussen snelheid en remafstand. Ondanks dat veel auto’s met ESP en ABS zijn uitgerust ligt de verantwoordelijkheid van voldoende afstand houden bij de bestuurder zelf. Middels LED verlichting in het wegdek word een rem- en daarna een uitwijk teken naar links of rechts gegeven.

3. Snelheid en remafstand test


Op het ruim 70 meter lange epoxy glijvlak wordt duidelijk gemaakt wat een verdubbeling van de rijsnelheid doet met de remweg van een auto. Het onderdeel wordt uitgebreid met uitwijken van waterhindernissen die spontaan uit het glijvlak naar boven spuiten. Tevens maakt men kennis met de toepassing van ABS remtechniek en ervaart men de voordelen en beperkingen van de diverse actieve veiligheidssystemen op uw auto.

4. De bermoefening


We zijn het enige oefencentrum in Nederland met een kunstmatige wegberm. In de berm raken en verkeerd uitsturen is de oorzaak van veel ongevallen met vaak dodelijke afloop. Op een speciaal geprepareerd stuk asfalt voorzien van een glad glijvlak kunt u oefenen om veilig uit de wegberm te sturen.

5. Cirkel van KAMM, ESP proef


Op een grote ronde asfaltvlakte, voorzien van een gladde rijstrook, ervaart u de werking van een modern ESP systeem. Bestuurders worden bewust gemaakt van de risico’s van het rijden met een te hoge snelheid in relatie tot de omstandigheden. De bestuurder merkt tevens het effect van belading op het weggedrag van een auto.

Vanaf 08.30: Ontvangst
08.45 – 09.45: Audiovisueel theorie gedeelte
09.45 – 10.00: De basis van goed én veilig autorijden. De juiste zithouding en spiegelafstelling zonder dode hoek in de praktijk.
10.00 – 12.00: 2 onderdelen, 1 uur per onderdeel
12.00 – 13.00: Lunch
13.00 – 16.00: 3 onderdelen, 1 uur per onderdeel
Na de training: Evaluatie en uitreiking certificaten

Bekijk hier een impressie van de Prodrive RijVaardigheidsTraining


Prodrive Training beschikt over één van Europa ‘s modernste verkeersveiligheidscentra op de RDW baan in Lelystad. Alle leasemaatschappijen erkennen het nut en het effect van onze Rijvaardigheidstrainingen en stimuleren het gebruik van de lease auto's voor dergelijke trainingen.

Tijdens de onderdelen van de Rijvaardigheidstraining is uw eigen (lease) auto gedurende de uitvoering van de cursusonderdelen daarnaast door Prodrive Training B.V. secundair casco verzekerd*. Voor details verwijzen wij naar de Algemene Voorwaarden, artikel 15.6. algemene voorwaarden Het eigen risico bedraagt € 1.000,--. Bij een schade dient derhalve gewoon een schadeformulier te worden ingevuld en opgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij.

(*indien aan de aanwijzingen van de instructeur is voldaan en geen sprake is van roekeloosheid).


Heeft u vragen over deze boeking of training, neem dan contact op met één van onze medewerkers, via telefoonnummer 0320 - 284 688 of stuur een e-mail.