Klanten vertellen

Defensive Driving Course


Ook wel Safe & Eco Driving Training genoemd. Tijdens deze training leer je veilig en zuinig rijden. Autorijden is het gevaarlijkste gedeelte van de werkdag en juist wanneer autorijden een automatisme wordt schuilt er gevaar. Deze training richt zich in grote mate op het herkennen van gevaren voordat deze gevaarlijk worden en het toepassen van een verantwoorde rijstijl. De trainer / coach maakt de deelnemer 1 op 1 in eigen auto bewust van het belang van alert autorijden. In de training wordt gewerkt aan verbeter punten en op coachende wijze leert de deelnemer verkeersinzichtelijk autorijden praktisch toe te passen.

Hoofddoelen binnen de Safe & Eco Driving Training

 • Veiligheid verhogen door het coachen van kennis, kunde en bewustwording;
 • Een moderne auto op een moderne manier bedienen inclusief rij-assistentie systemen;
 • Een daling van het aantal ongevallen en schades door defensief rijgedrag te stimuleren.
De training is beschikbaar vanaf € 187,50 Excl. BTW per deelnemer.


Vraag een offerte aan


Elk tijdsblok is inclusief kennismaking met de deelnemer, een Safe & Eco Driving instructieritin de eigen auto en een individuele nabespreking. De training vind plaats vanaf locatie van de opdrachtgever opdat een minimale investering in tijd benodigd is.

.

08.30 – 10.30 uur: Deelnemer 1
10.30 – 12.30 uur: Deelnemer 2

12.30 – 13.00 uur: Pauze RijTrainer

13.00 – 15.00 uur: Deelnemer 3
15.00 – 17.00 uur: Deelnemer 4

De Safe & Eco Driving Training is gericht op het vergroten van risicobewustzijn en het aanleren van een meer defensieve en anticiperende rijstijl. Het meeste rendement op kosten en veiligheid is namelijk te behalen in het gedrag van uw berijders, immers wordt 95% van alle ongevallen nog steeds veroorzaakt door menselijke fouten.

Ondermeer de volgende zaken worden behandeld in de training

 • Pre-Drive Check / voertuig- ladingcontrole / ogen test;
 • Aanleren van de SAFE Methode;
 • Instelling juiste zithouding en stuurtechniek;
 • Spiegels afstellen zonder dode hoek;
 • Veilig wegrijden en parkeren / manoeuvreren;
 • Brandstof besparende rijtechnieken / Het Nieuwe Rijden;
 • Voordelen halen uit het gebruik van aanwezige rij-assistentie systemen;
 • Commentary Driving / gevaarherkenning;
 • Uitleggen waarnemingscyclus;
 • Nabespreking met verbeterpunten;

Heeft u vragen over deze boeking of training, neem dan contact op met één van onze medewerkers, via telefoonnummer 0320 - 284 688 of stuur een e-mail.

Voor maximaal en blijvend resultaat raden wij aan na de training deel te nemen aan ons e-learning programma, zo blijven bestuurders 1, en indien gewenst 2 jaar lang door middel van leuke en praktische e-learning modules herinnerd aan een veilige en zuinige rijstijl.


Borging resultaten door meten en benchmarken

Nog beter is een combinatie van onze meetoplossing. Zo krijgt elke medewerker maandelijks een update over het verbeterpotentieel op het gebied van schade, brandstof en bekeuringen en zie je hoe je scoort ten opzichte van collega’s. Helemaal leuk is de afdeling competitie.


De training vindt plaats bij de opdrachtgever op locatie.


08.30 – 09.45 uur: Deelnemer 1
09.45 – 11.00 uur: Deelnemer 2
11.00 – 12.15 uur: Deelnemer 3
12.15 – 12.45 uur: Pauze RijTrainer
12.45 – 14.00 uur: Deelnemer 4
14.00 – 15.15 uur: Deelnemer 5
15.15 – 16.30 uur: Deelnemer 6

Onze visie is dat zuinig rijden niet ten koste hoeft te gaan van reistijd of rijplezier. In onze overtuiging is veilig en zuinig rijden een harmonieus samenspel tussen verkeersinzicht, voertuigbediening en gebruik maken van moderne voertuig innovaties. Tijdens een 1 op 1 rit met de trainer coach van Prodrive gaan we de deelnemer zelf dit samenspel leren toe te passen in de eigen auto.


Onze trainer coaches zijn deskundig, opgeleid, gecertificeerd, coachend, enthousiast, gemotiveerd, representatief, hebben technisch inzicht, en zijn liefhebbers van autorijden die de innovaties van een moderne auto als geen ander optimaal door de deelnemer laten beleven.

Heeft u vragen over deze boeking of training, neem dan contact op met één van onze medewerkers, via telefoonnummer 0320 - 284 688 of stuur een e-mail.