Klanten vertellen

Prodrive Training , specialist in beter, veiliger en zuiniger autorijden


Een veilig en zuinig rijden beleid is onderdeel van de veiligheidscultuur binnen een organisatie. Veilig rijden is een continu proces en geen eenmalige actie. Prodrive biedt haar opdrachtgevers de tools om een meetbaar en effectief veilig en zuinig rijden beleid op te zetten en in stand te houden.

Dit door we door middel van of een combinatie van: risico analyses, kickoff events, meetsoftware, e-learning, fysieke 1 op 1 rij-trainingen, safety workshops, safety promo kits etc. De backoffice van Prodrive ontzorgt haar opdrachtgevers volledig als het gaat om uitnodigingsbeleid (landelijk, Europees, wereldwijd) rapportage en evaluatie’s.

 

Onze specialismen en expertise gebieden zijn:

1. Risico analyse


Een 0-meting om het startpunt te bepalen en de vast te zetten. In onze Safety & Fuel scan maken we inzichtelijk wie uw “groene”, “oranje” en “rode” rijders zijn, we maken het aantal schades en bekeuringen inzichtelijk en kunnen individuele risk assessments afnemen.

2. Kick-off events


Als een zuinig en rijden traject echt nieuw is binnen een organisatie kunnen we onze opdrachtgevers helpen met het organiseren van een kick-off event waarin we de doelstellingen en de werkwijze presenteren. Vaak maken we van veilig en zuinig rijden een competitie waarin prijzen te verdienen zijn. Regelmatig is een introductie video onderdeel van een interne kick-off.

3. Meetsoftware


Meten is weten en inzicht in je eigen gedrag geeft jezelf de mogelijkheid te verbeteren helemaal als je ziet hoe jij scoort ten opzichte van anderen. Maandelijks presenteren we de deelnemers hoe zij de voorgaande maand hebben gereden, hoe zij het doen ten opzichte van anderen en welk verbeterpotentieel er nog mogelijk is. Helemaal mooi is de afdelingen of zelfs bedrijven competitie waarin je echt met elkaar de strijd voor de meest duurzame rijders aangaat.

4. E-learning


Een geweldige tool om grote groepen dezelfde content te bieden over veilig en zuinig rijden. Niet alleen voor zakelijke rijders, maar voor iedereen in een organisatie. De online training is voor partners of kinderen van de deelnemers kosteloos beschikbaar. Ook is e-learning goed om het geleerde tijdens praktijk trainingen te borgen en veilig en zuinig rijden “top of mind” te houden.

5. Fysieke rij-trainingen


Van RijVaardigheidsTraining tot fysieke 1 op 1(Defensive Driving Training). Onze trainer coaches komen naar de opdrachtgever toe en trainen op locatie. 1 op 1 in de eigen auto. Onze expertise gaat van elektrische auto’s tot aan vrachtwagens.

6. Safety workshops


Een originele invulling tijdens een safety week of duurzaamheidsprogramma. Prodrive Trainer Coaches verzorgen op locatie interactieve veilig en zuinig rijden workshops.

7. Safety promo kits


Banners, posters, filmpjes, verkeerstips vormen mogelijkheden om intern een veilig en zuinig rijden campagne onder de aandacht te brengen. Prodrive levert deze promokits geheel in de huisstijl van onze opdrachtgevers.

8. Maatwerk


Van zuinig werken met GWW materieel tot quad trainingen voor ambulance diensten. Van pakketbezorger tot brandweerchauffeur. We hebben ruim 23 jaar ervaring om verkeer veiliger te maken, neem contact met ons op en we denken graag met u mee om ook uw organisatie veiliger en duurzamer te maken.

RoSPA Geaccrediteerde werkwijze


Prodrive is er trots op dat al onze gecertificeerde Trainer Coaches door de RoSPA (Royal Society for the Prevention of Accidents) aanvullend zijn getraind en worden bijgeschoold. Ook is onze organisatie RoSPA gecertificeerd. Onze werkwijze, onze lesplannen, onze coachende wijze van instructie en onze kwaliteit zijn door een externe certificeringsinstantie met geaccrediteerd. Daarnaast maakt Prodrive van het wereldwijde RoSPA netwerk gebruik om in het buitenland trainingen voor onze opdrachtgevers te verzorgen.

Wereldwijde dekking


Prodrive levert haar dienstverlening niet alleen in Nederland of Europa maar ook wereldwijd. Met onze eigen trainers of met RoSPA gecertificeerde collega bedrijven bieden we onze opdrachtgevers wereldwijde dekking met slechts 1 aanspreekpunt.