Klanten vertellen

RijVaardigheids Training Hele Dag
 
 

De rijvaardigheidstraining is een intensieve training van 1 dag voor zowel bedrijven als particulieren. De training is ontwikkeld om bestuurders bewust te maken van de risico's die het dagelijks verkeer met zich meebrengt. Geleerd wordt om gevaren te herkennen en te vermijden. De nadruk ligt op het voorkomen van ongevallen. Het mooie is dat u bij Prodrive rijdt in uw eigen (lease) auto, die aanvullend door ons verzekerd is. Hierdoor leert u meer en heeft u meer rijtijd.

Na het volgen van de RijVaardigheidstraining bent u beter in staat uw rijsnelheid aan te passen aan de omstandigheden. Risicobewustwording heet dat. Uw auto is immers net zo veilig als u rijdt!

De RijvaardigheidsTraining begint om 08.30 uur en eindigt om 15.30 uur. De verhouding trainers en deelnemers is 1 trainer op 10 auto’s. De training vindt plaats op het eigen ultramoderne rijvaardigheidscentrum van Prodrive Training BV te Lelystad.

De training is bij online boeken beschikbaar vanaf €199,- incl. BTW per deelnemer.

Een 2de deelnemer in dezelfde auto kan ook, de extra kosten bedragen € 31,00 incl. BTW (u deelt dan wel de rijtijd)

 
 

De basis van goed én veilig autorijden
De juiste zithouding, goed gordel gebruik en een goede spiegelafstelling zonder dode hoek zijn essentieel om met goed gevolg aan het verkeer deel te kunnen nemen. Daarnaast is het noodzakelijk om de belading van het voertuig op de juiste wijze gezekerd te hebben.


1. Stuur- en manoeuvreertechniek


De absolute nummer 1 van schadeoorzaken in Nederland wordt veroorzaakt door manoeuvreerschades. Voor- en achteruit manoeuvreren lijkt gemakkelijk. Desalniettemin wordt met deze handeling veel schade gereden. Op een divers, met zachte pylonen uitgezet parcours oefenen de deelnemers de doorgeef- en overpak stuurmethode en leert men door middel van optimaal spiegel gebruik voor- en achteruit manoeuvreren zonder de pylonen te raken.

2. Ongeval vermijding oefening


Deze oefening maakt de deelnemer bewust van de relatie tussen snelheid en remafstand. Ondanks dat veel auto’s met ESP en ABS zijn uitgerust ligt de verantwoordelijkheid van voldoende afstand houden bij de bestuurder zelf. De test wordt gereden op nat en op glad wegdek zodat de deelnemer bewust wordt van het effect van snelheid bij gladde en natte omstandigheden. 

3. Slipcontrol


Eigenlijk slipt een moderne auto niet. Door een ingenieus systeem waarbij de achterwielen van de auto opzij worden geduwd houden we een moderne auto voor de gek en is het aan de bestuurder om de juiste handelingen uit te voeren en te ervaren hoe de moderne rij-assistentie systemen de bestuurder hierbij helpen. Indrukwekkend, leerzaam en leuk.

4. Gladde helling en gladde bocht


Een gladde helling met een gladde bocht, in combinatie met het uitwijken van waterhindernissen. Een combinatie onderdeel van kijken, waarnemen, reageren, corrigeren en herstellen. 


Vanaf 08.30: Ontvangst
08.45 – 09.45: Audiovisueel theorie gedeelte
09.45 – 10.00: De basis van goed én veilig autorijden. De juiste zithouding en spiegelafstelling zonder dode hoek in de praktijk.
10.00 – 12.00: 2 onderdelen, 1 uur per onderdeel
12.00 – 13.00: Lunch
13.00 – 15.00: 2 onderdelen, 1 uur per onderdeel
Na de training: Evaluatie en uitreiking certificaten, 15.30 uur einde

Bekijk hier een impressie van de Prodrive RijVaardigheidsTraining


Prodrive Training beschikt over één van Europa ‘s modernste verkeersveiligheidscentra op de RDW baan in Lelystad. Alle leasemaatschappijen erkennen het nut en het effect van onze Rijvaardigheidstrainingen en stimuleren het gebruik van de lease auto's voor dergelijke trainingen.

Tijdens de onderdelen van de Rijvaardigheidstraining is uw eigen (lease) auto gedurende de uitvoering van de cursusonderdelen daarnaast door Prodrive Training B.V. secundair casco verzekerd*. Voor details verwijzen wij naar de Algemene Voorwaarden, artikel 15.6. algemene voorwaarden Het eigen risico bedraagt € 1.000,--. Bij een schade dient derhalve gewoon een schadeformulier te worden ingevuld en opgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij.

(*indien aan de aanwijzingen van de instructeur is voldaan en geen sprake is van roekeloosheid).


Heeft u vragen over deze boeking of training, neem dan contact op met één van onze medewerkers, via telefoonnummer 0320 - 284 688 of stuur een e-mail.