Klanten vertellen

Slipcursus versus RijvaardigheidsTraining
Uit jarenlang onderzoek blijkt dat slipcursussen een averechts effect hebben op de verkeersveiligheid.

Het nadeel is dat veel deelnemers na het volgen van een slipcursus hun eigen rijvaardigheid hoger inschatten dan het geval is en daardoor een hogere risico acceptatie hebben omdat men denkt de situatie onder controle te hebben. De opzet en de uitvoering van een rijvaardigheidstraining ten opzichte van een slipcursus is totaal verschillend. In plaats van iemand in 1 dag of minder trachten te leren hoe je een auto 'uit de slip haalt' ligt de nadruk van de Prodrive RijVaardigheidstraining op het herkennen en voorkomen van gevaarlijke situaties. Uit permanente evaluatie van onze trainingen blijkt dat onze klanten na het volgen van onze rijvaardigheidstraining 'geschrokken / bewust' zijn van het effect van de toename van de remafstand in relatie tot snelheidsvermeerdering, zich veel beter realiseren wat het belang is van voldoende afstand houden, beter in staat zijn gripverlies te herkennen en de rijsnelheid aan te passen.

Een auto 'uit de slip halen' leer je niet in een slipcursus van 1 dag. Wat je wel prima leert in een rijvaardigheidstraining is hoe kwetsbaar je bent in het verkeer en leer je gevaren voorkomen. Daar heb je in het dagelijkse verkeer immers veel meer aan. Een slipcursus is vooral leuk en spannend, maar niet effectief. Leuke auto trainingen verzorgt Prodrive touwens ook, kijk eens op prodriveincentives.nl en raceschool.nl

Een goede RijVaardigheidstraining?
Onze missie een belangrijke bijdrage leveren aan de verlaging van het aantal verkeersongevallen. De RijVaardigheidstraining van Prodrive Training staat voor kwaliteit, 1 WRM en RoSPA gediplomeerde professionele rijtrainer traint maximaal 10 auto's. Je rijdt in je eigen auto die secundair casco verzekerd is tijdens de training. Er is een maximum aan rijtijd. We werken op het modernste trainingcentre van Nederland op de RDW testbaan in Lelystad. Onze trainers werken volgens de meest moderne didactische methodieken. Niet voor niet is Prodrive Training al 23 jaar de nummer 1 op het gebied van verkeersveiligheidstrainingen.

Voor maximaal en blijvend resultaat raden wij aan na de training deel te nemen aan ons e-learning programma, zo blijven bestuurders 1, en indien gewenst 2 jaar lang door middel van leuke en praktische e-learning modules herinnerd aan een veilige en zuinige rijstijl.


Borging resultaten door meten en benchmarken

Nog beter is een combinatie van onze meetoplossing. Zo krijgt elke medewerker maandelijks een update over het verbeterpotentieel op het gebied van schade, brandstof en bekeuringen en zie je hoe je scoort ten opzichte van collega’s. Helemaal leuk is de afdeling competitie.


De training vindt plaats bij de opdrachtgever op locatie.


08.30 – 09.45 uur: Deelnemer 1
09.45 – 11.00 uur: Deelnemer 2
11.00 – 12.15 uur: Deelnemer 3
12.15 – 12.45 uur: Pauze RijTrainer
12.45 – 14.00 uur: Deelnemer 4
14.00 – 15.15 uur: Deelnemer 5
15.15 – 16.30 uur: Deelnemer 6

Onze visie is dat zuinig rijden niet ten koste hoeft te gaan van reistijd of rijplezier. In onze overtuiging is veilig en zuinig rijden een harmonieus samenspel tussen verkeersinzicht, voertuigbediening en gebruik maken van moderne voertuig innovaties. Tijdens een 1 op 1 rit met de trainer coach van Prodrive gaan we de deelnemer zelf dit samenspel leren toe te passen in de eigen auto.


Onze trainer coaches zijn deskundig, opgeleid, gecertificeerd, coachend, enthousiast, gemotiveerd, representatief, hebben technisch inzicht, en zijn liefhebbers van autorijden die de innovaties van een moderne auto als geen ander optimaal door de deelnemer laten beleven.

Heeft u vragen over deze boeking of training, neem dan contact op met één van onze medewerkers, via telefoonnummer 0320 - 284 688 of stuur een e-mail.