Klanten vertellen

VMT Transport


Van Mourik Transport

Om een duurzaam rendement te kunnen realiseren in de transportsector is zo efficiënt mogelijk werken een must. Daar hoort natuurlijk een zo efficiënt mogelijke rijstijl bij. Een pakketbezorger maakt tussen de 130 en 250 stops per dag. Beladen voertuigen, optrekken en remmen zijn natuurlijk niet gunstig voor een laag brandstofverbruik. Ook werden er regelmatig kleine schades gereden waardoor de verzekeringspremie dreigde te worden verhoogd. Tijd om in actie te komen dus.

 

Beïnvloeden van rijgedrag is een continu proces

Een goed veilig en zuinig rijden beleid bestaat niet uit een eenmalige training. Er is bij VMT Transport gekozen voor een continu aanpak. Voor het huidige team van chauffeurs verzorgde Prodrive een aantal kickoff sessies waarin het belang van veilig en alert autorijden werd benadrukt en waar chauffeurs konden aangeven waar volgens hun zelf rendement te behalen was. Met een aantal chauffeurs met een vrij hoog schadebeeld zijn Prodrive Trainer Coaches de weg op gegaan voor een training verkeersinzichtelijk en duurzaam autorijden in combinatie met schadevrij voor- en achteruit manoeuvreren.

 

Ook zijn er interne mentorchauffeurs aangesteld. Deze mentor chauffeurs zijn door Prodrive zeer intensief getraind en opgeleid en krijgen periodiek bijscholing van Prodrive.  De mentoren gaan regelmatig mee met bestaande chauffeurs en leiden nieuwe chauffeurs zelf op. Alle chauffeurs doorliepen ook het online e-learning programma van Prodrive Training zodat iedereen in de organisatie ook echt bij het veilig en zuinig rijden project betrokken is. Uiteraard gaan alle nieuwe medewerkers ook mee in dit proces.

 

Het rijgedrag en het brandstofverbruik van de chauffeurs wordt gemonitord en samen met een aantal andere KPI’s kunnen medewerkers bij een goede score maandelijks een bonus verdienen. Zo is er dus echt sprake van een win-win voor zowel werkgever als werknemer.

 

Het is VMT samen met de hulp van Prodrive gelukt om de chauffeurs te motiveren om zowel het brandstofverbruik als het aantal schades omlaag te krijgen.

 

Waarom heeft van Mourik voor Prodrive gekozen

Directeur Jeroen van Mourik legt uit: “ Uiteraard hebben we diverse aanbieders in de markt met elkaar vergeleken. Wat de doorslag gaf is dat Prodrive kennis van zaken heeft, ze snappen onze business en kwamen met een slimme maar vooral pragmatische aanpak die werkt voor onze branche.

 

Ze zijn ook gewoon eerlijk, je kan wel allerlei besparingen beloven, maar je moet het uiteindelijk met elkaar tot een succes maken. In e-learning alléén als oplossing geloof ik niet, dat beaamde ook Prodrive. Evenmin geloof ik in alle chauffeurs trainen op een testbaan. Prodrive dacht met ons mee om mentor chauffeurs aan te stellen en door Prodrive op te laten leiden en de kwaliteit hiervan te bewaken.

 

We borgen het geleerde door middel van Prodrive haar eigen e-learning tool, die rekening houdt met dat onze bestuurders in bestelbussen rijden. Ik ben blij met onze samenwerking en we merken gewoon echt dat zowel ons brandstofverbruik als de schadelast meetbaar gedaald zijn omdat onze chauffeurs beter zijn gaan rijden.”